PREPORUKA SPORT

POČELA LIGA ŠAMPIONA: Lionel Mesi ispisao istoriju

Lionel Mesi postiže večeras gol sa penala (Foto: UEFA)

Već u prvom kolu Lige šampiona gledaoci su svjedočili ispisivanju istorije igrača Barselone Lionela Mesija. Postigao je prvi gol na meču, iz penala, u 27. minutu i tako postao jedini fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je upisao 69 pogodaka u grupnoj fazi Lige šampiona. Takođe, to je bio Mesijev gol u 16. sezoni Lige šampiona, čime se izjednačio na prvom mjestu sa Rajanom Gigsom po broju golova u najviše različitih sezona u tom takmičenju.
Ovo nije bio jedini gol na meču Barselona-Ferencvaroš na ,,Nou kampu” u Barseloni. Nakon Mesijevog, uslijedili su golovi Fatija u 42, Kutinja u 52, Pedrija u 82. i Dembelea u 89. za Barselonu i Karatina, iz penala, u 70. minutu za Ferencvaroš, pa je utakmica završena rezultatom 5:1 za Barselonu. Bio je to prvi gol za Ferencvaroš u Ligi šampiona u 25 godina.
U prvom meču dana Juventus je slavio, golovima Morate u 46. i 84. minutu, na ,,NSC Olimpijskom stadionu” u Kijevu protiv Dinamo Kijeva.
Duel između Zenita i Briža na ,,Gazprom areni” u Sankt Peterburgu, okončan je pobjedom Briža od 2:1. Strijelci su bili Deni u 63. i De Katelar u trećem minutu nadoknade drugog poluvremena (90+3) za Briž, dok je Horvat upisao autogol u 74. minutu na strani Zenita.
Meč Čelsi-Sevilja na ,,Stemford bridžu” u Londonu završen je bez golova.
Na semaforu na kraju utakmice Lacio-Borusija, na stadionu ,,Olimpiko” u Rimu, pisalo je 3:1 za Lacio. Strijelci su bili Imobile u šestom, Hic (autogol) u 23. i Akpa Akpro u 76. minutu za Lacio, a Haland u 71. za Borusiju. Bio je to prvi pogodak Akpa Akproa u Ligi šampiona.
U narednom meču, viđena je pobjeda Mančester junajteda od 2:1 protiv Pari Sen Žermena (PSŽ) na ,,Parku prinčeva” u Parizu. Strijelci su bili Bruno Fernandeš, u 23. minutu, iz penala i Rašford u 87. za Mančester junajted i Marsijal u 55. minutu (autogol) za PSŽ.
Duel između Lajpciga i Bašakšehira završen je rezultatom 2:0 u korist Lajpciga na svojoj ,,Red bul areni”. Strijelac je bio Anhelinjo u 16. i 20. minutu.
Ren-Krasnodar okončan je na ,,Roazon parku” u Renu remijem, 1:1. Strijelci su bili Girasi, iz penala, u 56. za Ren i Ramires, u 59. minutu, za Krasnodar.
Sjutrašnji program: Real Madrid-Šahtjor (18:55 h), Salcburg-Lokomotiva Moskva (18:55 h), Ajaks-Liverpul (21 h), Bajern-Atletiko Madrid (21 h), Inter-Borusija Menhengladbah (21 h), Mančester siti-Porto (21 h), Midtjiland-Atalanta (21 h) i Olimpijakos-Marselj (21 h).
B.R.