Porto Novi
PREPORUKA SPORT

RADOJIČIĆ NAKON ŽRIJEBA: Čeka nas izuzetno težak posao, naše adute imamo

Žrijebom u sjedištu UEFA u Nionu danas je odlučeno da protivnik FK Sutjeska u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bude ekipa Borca iz Banja Luke. Utakmica se igra u Banja Luci 27. avgusta.
– Nema šta zadovoljan ili nezadovoljan, to je neka sredina. Htjeli smo da izbjegnemo Lokomotivu Plovdiv koja je završila druga na tabeli, poslije Ludogoreca. Borac je totalno novi projekat koji se prošle godine vratio u ligu i napravljena je jedna priča, uložen je novac da se konačno napravi rezultat u toj Premijer ligi. Oni su to uspjeli, čak izašli u Evropu u veoma kvalitetnoj bosanskoj ligi, tako da nas čeka sigurno izuzetno težak posao – rekao je šef stručnog štaba FK Sutjeska Dragan Radojičić.
Otežavajuća okolnost, dodao je on, što se igra u Banja Luci.
– Više bih volio da je tu kod nas, ali, šta je, tu je, igra se na zelenom pravougaoniku, ja sam bez ikakve euforije, jer mi na to zaista nemamo pravo. Moramo da damo svoj maksimum, pružimo bukvalno sve od sebe da pokušamo da popravimo rejting u crnogorskom fudbalu, da popravimo Sutjeskin rejting, da predstavimo Sutjesku, Nikšić i Crnu Goru u najboljem izdanju i da apsolutno posljednji atom snage damo, da se skoncentrišemo isključivo na teren, na igru i da pokušamo da eliminišemo Borac. Naše adute imamo. Ja vjerujem u ove momke, vjerujem u ovu ekipu. Ovo je snažna ekipa koja, to ponavljam milion puta, mora da dokaže to na terenu – ističe Radojičić.
Uradiće, dodaje on, kompletnu analizu.
– To će biti neizvjesna utakmica, nadam se riješena u našu korist. Otežavajuća okolnost i što se igra samo jedna utakmica. To je kao finalna utakmica. Međutim, tako se igra i Liga šampiona i sve utakmice, tu smo u istom košu sa svima, tako za ta pravila i te propozicije nemam neki poseban komentar. Volio bih da se igraju dvije zbog naših navijača, ali, šta je, tu je, jedna kvalifikaciona utakmica, ko bude bolji, proći će i to je to – zaključio je Radojičić.
B.R.