DRUŠTVO PREPORUKA

KOTOR: Austrijanka nestala na Orjenu

Rosa Maria Welman, državljanka Austrije, nestala je prekjuče oko 18 časova na planini Orjen, kod Crkvica.

-Molimo sve, da obrate pažnju i ako je negdje primijete ili misle da su je vidjeli kontaktiraju člana njene porodice Marković Dragana, na Viber/WhatsApp 0032 475 60 55 80 ili putem emaila: [email protected]”- navodi njena porodica.

Za njom tragaju i pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja koji su preksinoć u 22,15 sati dobili dojavu da se na području Crkvica, na planini Orjen, izgubila državljanka Austrije, stara oko 73. godine.

-Ona je bila dio grupe koja je krenula pješke prema Orjen sedlu- kazao je Skala radiju komandir Službe Maksim Mandić.

Nakon 200 metara uspona, ona više nije mogla nastaviti pješačenje i krenula je nazad prema vozilima koji su bili na polaznoj tački i čekali povratak grupe.

Mandić je kazao da, prema informacijama koje imaju, austrijska državljanka nije pokazivala znake demencije.

-Otežavajuća okolnost je što nema mobilni telefon, a posljednja informacija kojom raspolaže Služba je da je viđena oko 18 sati prethodne večeri, i da joj se od tada gubi svaki trag. Kotorska Služba zaštite je u stalnoj komunikaciji i sa vodičem koji je organizovao ovaj pješački tur. U potragu za izgubljenom Austrijankom je sedam spasilaca iz Kotora i Perasta, a ukoliko bude potrebno uključiće se još pripadnika Službe- kazao je Mandić, napominjući da se očekuje dolazak pripadnika MUP-a Crne Gore.

Ukoliko pretraga, po prilično nepristupačnom terenu, ne bude dala rezultat, komandir kotorskig spasilaca je kazao da će u pomoć biti pozvana i helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore.

Mn.M.