MODA PREPORUKA

CRNA GORA: Internacionalna smotra mode u Kotoru 20. i 21. avgusta

Agencija Fabrika, u saradnji sa Opštinom Kotor, 20. i 21. avgusta organizovaće 23. Internacionalnu smotru ,,Umjetnost & moda – Kotor 2020.”

Prve večeri, 20. avgusta biće priređen modno – baletski performans njemačke modne kuće DSTM i kreatorke Jen Gilpin sa kojim je otvoren ovogodišnji berlinski Fashion week.

-Modna revija je u formi baletske predstave sa baletskim umjetnicima, uz koreografiju Salvatore Siciliana. Iste večeri biće organizovan i modni performans Anastazije Miranović sa kolekcijom inspirisanom crnogorskom tradicijom – navodi se u saopštenju.

Drugo veče, 21. avgust, rezervisano je za „Siciliano contemporary ballet” – koreografa Salvatore Siciliana, sa predstavama: „Unsighted/Blunt Eros” – šta će biti i svjetska premijera.

-Na inicijativu Opštine Kotor, iako Smotra nije više modni festival, već kako naziv govori, umjetnost i moda, što podrazumijeva da moda može biti predstavljena isključivo u funkciji umjetnosti, ove godine će biti održana zbirna modna revija tri mlade crnogorske kreatorke koje su po izboru Opštine Kotor i modne struke Crne Gore budućnost crnogorske mode: Ivana Murišić, ITSA Couture (Ivana Miranović) i Isidora Ceković. Ova modna revija na kojoj će se kreatorke predstaviti sa po 6-8 modela će biti održana između dvije predstave Berlinskog baleta, konkretno, pred svjetsku premijeru baleta Blunt Eros – kazali su organizatori u saopštenju.

Direktorica 23. Internacionalne Smotre ,,Umjetnost & moda – Kotor 2020.” je Vesna Mandić, veliki sponzor je hotel HUMA, a mali sponzori su Hotel Astoria Kotor, hotel Monte Cristo Kotor, hotel Porto In Kotor. Za total dizajn zadužena je MAPA, za šminku tim šminkera iz Pharmacy-ja, a za frizure će se pobrinuti Bajlo Kotor – naveli su u saopštenju.

Medijski sponzori su RTV Pink M, Pobjeda, Dnevne novine, Dan, Ljepota i zdravlje, RTV Budva, Montenegro magazin, Montenegro family i Radio D.

-Agencija Fabrika i Opština Kotor će u svakom slučaju ispoštovati sve mjere koje u trenutku Smotre budu propisane, i kada je u pitanju gledalište i organizacija bekstejdža – zaključuju u saopštenju.

Mn.M.