DRUŠTVO PREPORUKA

ETF: Partnerstvo sa kompanijom ICT CoreIT otvara radna mjesta za studente

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović potpisao je danas ugovor o partnerstvu i donaciji sa internacionalnom kompanijom ICT CoreIT. Partnerstvo sa ovom kompanijom će rezultirati otvorenom mogućnošću za zaposlenje studenata ovog fakulteta, kao i renoviranjem i opremanjem najsavremenijom IT opremom jedne od sala fakulteta, koja će nositi ime ove kompanije.

Ova internacionalna kompanija je jedan od regionalnih lidera u izradi softverskih rješenja u oblasti sistemske integracije. U Crnoj Gori svoje projekte uglavnom realizuje za državne i finansijske institucije, a zvanični je partner vodećih svjetskih ICT kompanija: IBM, RedHat, Juniper, Lenovo i druge.

Dekan Mujović kaže da sjajna potvrda da bivši studenti Elektrotehničkog fakulteta, a danas uspješni poslovni ljudi, ne zaboravljaju svoj fakultet, dolazi upravo iz ICT kompanije CoreIT.

– Rukovodioci CoreIT-a, alumnisti Elektrotehničkog fakulteta, Branko Biberdžić i Andrej Minevski, najzaslužniji su što je ova kompanija postala novi partner Elektrotehničkog fakulteta i odlučila da renovira i potpuno opremi, savremenom IT opremom, jednu od računarskih sala ETF-a – saopštio je dekan Mujović.

Branko Biberdžić, koji je je u ime kompanije CoreIT potpisao ugovor, iskazao je zadovoljstvo zbog partnerstva sa Elektrotehničkim fakultetom i istakao da talentovani programeri ETF-a odmah mogu aplicirati za posao u CoreIT-u.

Uz zalaganje alumnista, na Elektrotehničkom fakultetu, jedna od sala će biti renovirana po strogim standardima i predstavljati najreprezentativniji prostor ovoga tipa na Univerzitetu Crne Gore. Umjesto klasičnih računara, u sali koja će se ubuduće zvati Računarska sala CoreIt, biće zastupljeni laptop računari Dell.

Dekan Mujović je istakao da ga raduje kada bivši studenti pokazuju snažnu emociju prema Fakultetu i što omogućavaju da drži korak u opremljenosti sa mnogo bogatijim institucijama visokog obrazovanja.

– Siguran sam da će ovakvi uslovi za rad djelovati stimulativno na studente i da će u renoviranoj sali pokazati i nadograditi svoj potencijal – zaključuje dekan Mujović.