PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Igor Jovović novi je trener Bona

Foto: BBL/Kuch

Igor Jovović novi je trener Bona, saopšteno je danas iz kluba.
Vodiće ga u naredne dvije godine.
– Proteklu sezonu počeli smo velikim riječima i još većim ciljevima i znamo što je proisteklo iz toga. Sada sve radimo na drugi način i želimo da vratimo vrline. To uključuje povratak kontinuitetu na položaju glavnog trenera – poručio je predsjednik KK Bon Volfgang Vidlih.
Igor Jovović se nadovezao, istakavši da je veoma ponosan što je postao trener tako renomiranog kluba kao što je Bon.
– Proteklih nekoliko dana vodio sam vrlo konstruktivne razgovore sa menadžerima kluba i vjerujem da ćemo naredne sezone učiniti nešto dobro za naš klub. Želimo da stvorimo ambiciozan i konkurentan tim. Znamo da svi klubovi imaju poteškoća zbog pandemije korone virusa, ali ja sam veoma optimističan za naše košarkaše. Cilj je stvoriti tim koji je spreman dati sve za dres Bona, u svakoj utakmici – poruka je Jovovića.
Iz Bona podsjećaju da je Jovović sa samo 25 godina počeo trenersku karijeru 2007. godine kao asistent trenera u KK Budućnost, te da je  2013. preuzeo ulogu šefa stručnog štaba u tom klubu. U Budućnosti ostaje do 2015, zatim prelazi 2016. u Sutjesku, od iste godine, 2016. do 2018. vodi tim Miteldojčera, od 2018. do 2019. Zjelonu, a od 2019. do 2020. Bajern Minhen.
B.R.