DRUŠTVO PREPORUKA

DR SRETEN KAVARIĆ: Hospitalizovan 121 pacijenat

Arhiva

Na liječenju u Crnoj Gori je 121 pacijenat, saopštio je direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore dr sci med Sreten Kavarić na današnjoj konferenciji za novinare.
Hospitalizovano je i jedno dijete na Institutu za bolesti djece, a prvobitni razlog za dovođenje bio je akutna upala slijepog crijeva. Dijete je dobro.
U Kliničkom centru je, dodaje dr Kavarić, 29 pacijenata, od čega na internoj klinici 12 pacijenata, u intenzivnoj jedinici dva su starije životne dobi na mehaničkoj ventilaciji, jedan je stabilnih vitalnih parametara, a drugi nestabilnih.
U Klinici za infektivne bolesti se svih 16 pacijenata nalaze u stabilnom stanju.
U OB Berane su 42 pacijenta, od kojih je četiri sa teškom kliničkom slikom, dva su životno ugrožena. Uz ove pacijente, nalaze se i 22 na opservaciji, od čega su tri sa teškom kliničkom slikom. U OB Bar su 23 pacijenta, od kojih jedan sa teškom kliničkom slikom. Ovdje se nalazi 12 pacijenata na opservaciji. U OB Nikšić su 22 pacijenta, od čega su tri u ozbiljnom stanju. Tu ima četiri pacijenta na opservaciji. Tri pacijenta se nalaze u Specijalnoj bolnici u Brezoviku, oni su stabilnih parametara. Takođe, ovdje se nalazi pet osoba sa asimptomima i oni su u samoizolaciji. U privatnoj zdravstvenoj ustanovi ,,Codra” su dva pacijenta, od kojih je jedan na mehaničkoj ventilaciji i ima svoje hronično oboljenje – stanje nakon operacije karcinoma.
B.R.