DRUŠTVO PREPORUKA

ACG: Na Aerodrom Tivat sletio prvi avion iz Bjelorusije nakon duže pauze

U Crnu Goru će do 1. oktobra svakodnevno dolaziti turisti iz Bjelorusije, a danas je na Aerodrom Tivat sletio prvi od najavljenih aviona – sa 190 putnika iz Minska.

Među turistima u avionu bjeloruskog nacionalnog avioprevoznika Belavia pristigli su i turoperateri Aero travel i Rtours.

Povodom dolaska bjeloruskih turista direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić kazao je da se nada da je ovaj let prvi u nizu tokom predstojeće sezone.

-Iskreno se nadam da će se saobraćaj između naše dvije zemlje intenzivirati u narednom periodu i da ćemo imati aviodostupnost i iz ostalih bjeloruskih gradova kao što je bilo i ranijih godina. Nadam se da će putnici koji su upravo stigli prenijeti pozitivne impresije i onima koji tek planiraju da posjete našu lijepu zemlju – kazao je Marić.

Direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu Ministarstva održivog razvoja i turizma Olivera Brajović kazala je da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo više od 20 hiljada turista iz Bjelorusije, te da su građani te zemlje sve više zaintreresovani za Crnu Goru.

-Ako se po jutru dan poznaje, onda je ovaj prepun avion iz Bjelorusije odličan početak naše saradnje – kazala je Brajović.

Počasni konzul Bjelorusije u Crnoj Gori Borislav Mijović poželio je dobrodošlicu putnicima uz očekivanje da će se saradnja između dvije zemlje intenzivirati na svim nivoima.