DRUŠTVO PREPORUKA

ABDIĆ: Tri pacijenta u Beranama životno ugrožena

Načelnik Urgentnog centra Nermin Abdić kazao je da su u Urgentnom centru KCCG u posljednjih 24 sata uzorkovana 32 pacijenta koji imaju simptome virusa korona. Ističe da su tri pacijenta u Beranama životno ugrožena, dok su ostali koji su na bolničkom liječenju, stabilnog stanja.

Kako kaže Abdić, broj pacijenata koji se liječe od virusa korona u Kliničkom centru je 33.

-Od tog broja je 17 na Infektivnoj klinici, ostali broj je na Intenzivnoj i Internoj klinici. Jedan pacijent je na respiratoru na poluintenzivnoj Interne klinike – kaže Abdić.

Kada je riječ o ostalim gradovima, u Opštoj bolnici u Beranama ima 28 pacijenata, Barska bolnica devet, nikšićka tri i pljevaljska Opšta bolnica dva pacijenta.

-Ovi pacijenti su, osim u bolnici u Beranama, gdje su tri pacijenta životno ugrožena i na respiratorima, svi su stabilnog opšteg stanja i pod budnim okom su osoblja koje radi u bolnicama – kazao je Abdić.

Ističe da radno vrijeme od početka koronavirusa za zdravstvene radnike ne postoji.

-Non-stop smo na radnim mjestima, neprestano odgovaramo na zadatke koji nijesu nimalo laki – kaže Abdić.

Kako dodaje, Urgentni centar je samo jedna od jedinica KCCG koji je, ujedno, najopterećeniji. Za 24 sata, javi se oko 200 pacijenata za pregled u Urgentnom centru.

-Za posljednja 24 sata uzorkovali smo 32 pacijenta koji imaju simptome virusa. Imali smo devet osoba iz saobraćajnih udesa, dvije žrtve nasilja – kazao je Abdić.

 

Izvor: Rtcg