PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Katarina Bulatović produžila karijeru, ostaje još tri mjeseca u Đeru

Foto: gyorietokc.hu

Rukometna reprezentativka Crne Gore Katarina Bulatović produžila je karijeru tri mjeseca. Ona je danas postigla dogovor sa Đerom da u tom klubu ostane do septembra.
Naime, Bulatović je planirala da završi karijeru na kraju sezone, istakavši da bi voljela da to bude na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, pandemija korona virusa te planove je produžila. Sport je u potpunosti stao. Olimpijske igre u Tokiju pomjerene su za narednu godinu, dok najnovije informaciju kažu da bi fajnl-for Lige šampiona u rukometu trebalo da bude održan u septembru u Budimpešti.
– Željela sam da završim karijeru na kraju sezone, ali, nažalost, nijedan plan sa početka sezone nije se ostvario i, iskreno, osjećala sam da ne trebalo da karijeru okončam na ovaj način. Nedostajala je neka vrsta zaokruženja. Sa informacijom da će fajnal-fora Lige šampiona biti, osjetila sam da treba da igram i to je šansa da završim karijeru. Bilo je lako dogovoriti se sa predsjednikom Šabom Bartom o produženju ugovora. Srećna sam što nastavljam da budem dio ovog tima i želim da ostvarimo dobar rezultat zajedno u septembru – kazala je Katarina Bulatović za službeni sajt Đera.
Barta je istakao da završetak karijere jeste važna odluka u životu jednog sportiste i zbog toga ,,cijeni što je Katarina pored svega odlučila da nastavi saradnju s timom naredna tri mjeseca.”
– Rekla je da bi željela da pomogne Đeru da ostvari sve ciljeve zacrtane prije početka sezone, a vezane za Ligu šampiona. Razumijemo i prihvatamo da je to sve što ona planira i da će onda okončati karijeru. Nije se dovodilo u pitanje da nam je potrebna takva vrsta igračice. Siguran sam da i kod nje postoji velika motivacija da karijeru završi s uspjehom – kazao je Šaba Barta, takođe za službeni sajt Đera.
B.R.