DRUŠTVO PREPORUKA

UDES KOD BOGETIĆA: Dvoje poginulo, 19 povrijeđenih

Foto: Pobjeda

DvIje osobe su poginule, a 19 ih je povrijeđeno u sudaru autobusa i automobila, koji se jutros dogodio u mjestu Cerovo kod Bogetića, na magistralnom putu Nikšić-Podgorica.

Kako je portalu Pobjeda saopšteno iz OKC-a, saobraćajna nesreća se dogodila oko 8:20 sati, kada je došlo do kontakta autobusa i automobila marke folksvagen turan, budvanskih registarskih oznaka. Nakon sudara, vozila su izletjela sa puta.

Načelnik nikšićke Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević potvrdio je da su u nesreći stradale dvije osobe, a da su svi povrijeđeni izvučeni iz automobila i autobusa i prevezeni u bolnice.

Čim su čuli za udes, na mjesto nesreće su se zaputili mještani Bogetića. Nikšićanin Saša Rakočević prvi se našao na mjestu udesa i pritekao u pomoć povrijeđenima.

– Četvoro-petoro ljudi smo uspjeli da izvučemo. U pomoć su pritčali i mještani Bogetića. Puklo je kao da je bomba eksplodirala. Bilo je i povrijeđenih koji su se sami izvukli – kazao je Rakočević.

Povrijeđeni su prevezeni u nikšićku bolnicu ispred koje se okupio veliki broj građana. Oko 150 osoba se prijavilo da da krv povrijeđenima.

Foto: Pobjeda

Autobus sa 24 putnička mjesta, kretao se iz pravca Nikšića ka Podgorici. Nakon sudara sa automobilom završio je petnaestak metara ispod puta.

Saobraćaj je u prekidu, policija vrši uviđaj.

Izvor: Pobjeda.me