DRUŠTVO PREPORUKA

HUMANO: Brčvakova organizacija donirala sredstva za kupovinu stana Jasminki Pačariz

Foto: Screenshot/TV Vijesti

Humanitarna organizacija ,,Hemias” Bjelopoljca Hajriza Hačka Brčvaka doniraće sredstva za kupovinu stana samohranoj majci dvoje djece Jasminki Pačariz (31) iz Rožaja, nakon što je priča o njima objavljena na televiziji, u novinama i na portalu Vijesti.

– Uspjeli smo da zajedničkim donacijama sakupimo novac koji je potreban za ovu akciju, jer je ostatak novca do 13.000 uplaćen na račune Hemias -a, Hilala i Izvor života. Hvala svima koji su donirali, kao i onima koji bi ali nisu bili ovaj put u mogućnosti, kao i onima koji su bili u mogućnosti ali im se nije dalo – objavljeno je na Facebook stranici te organizaciji.

Jasminka je kazala da još misli da sanja i da joj je teško da povjeruje da se ovo stvarno dešava.

– Toliko puta su mi obećali i slagali me. Godinama sanjam da moja djeca imaju topli dom i pitam se šta će sa njima biti jednog dana. Sada je to riješeno. Hvala Hajrizu Hačku Brčvaku i neka ga Alah nagradi i svakog zla sačuva njega i njegovu familiju – kazala je Jasminka.
Ona se zahvalila i svima ostalima koji su joj pomagali.

– Veliko dobro ste učinili ovoj mojoj djeci, svima vam hvala – rekla je Jasminka.

Jasminka Pačariz se godinama u neuslovnoj i skučenoj baraci od svega nekoliko kvadrata muči sa dvoje maloljetne djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama.

– Njoj je najteže, ona je dijete bolesno i ne može da podnese ovu izolaciju. Niti ima mjesta da se igra, dijete nema nikakve uslove za život – kazala je ranije Jasminka.

Život se sa ovom porodicom surovo poigrao prije četiri godine, kada je preminuo Jasminkin suprug.

Danas živi od 146 eura socijalne pomoći, a dok plati račune, ne ostane joj skoro ništa.

– Ovo je jedna trafika, ovdje nije ni kuća ni ništa. Smrzavaju mi se djeca, sve im pomodre usta, ja mislim nisu mi živa djeca, kad ih vidim onako modrih usta – rekla je ranije Jasminka.

Izvor: Vijesti.me