DOM PREPORUKA

VASKRS: Ideje za dekoraciju stola i doma

Foto: iStock

Svake godine dekorateri se trude da daju svježe, nove ideje za praznike. Ovoga puta, s obzirom na okolnosti i pandemiju korona virusa, odlučili su se za dom pun boja, poigravanje s materijalima i kreativnost.
Ono što svake godine ostaje kao načelo – budite svoji, dajte lični pečat.
Tako su oni željeli da čitaocima daju ideje za koje misle da ih mogu inspirisati u kreiranju tog pečata.

Foto: Mike Garten

Dekoracija tanjira
Ovdje se, takođe, može poigrati s idejama i postaviti u domu i na sto tanjire, šolje i ostalo posuđe u obliku zeca, pileta ili jaja.
Što se tiče same dekoracije tanjira, iz Good House Keepinga i tu imaju kreativne zamisli. Ispeći kolačiće u obliku zeca, ukrasiti ih, staviti na salvetu i vezati trakom. Takođe, gnijezdo za jaja može se napraviti od skuvanih špageta.

This slideshow requires JavaScript.

Dekoracija sa cvijećem
Na stolu i u domu mogu se naći rustični detalji, pa tako i i buket cvijeća povezan drvcima i trakom i stavljen na panj. Kao vazu za cvijeće mogu se iskoristiti prazne staklene flaše.

This slideshow requires JavaScript.

Dekoracija sa jajima
Kao držač jaja mogu se iskoristiti opruge. Ljuske jaja mogu poslužiti da se u njih stave svijeće, a školjka s jajima može biti i zanimljiva dekoracija na stolu.

This slideshow requires JavaScript.

Dekoracija sa granama
Na grane, koje ste stavili u vazu, možete okačiti papirne ukrase u obliku perja ili krila koje ste napravili sami ili s djecom, ali i ljuske.

Kreativan detalj i veliki balon kao glava i mali koji služi kao njuška, zatim pinjata i vaskršnje papirne kesice.

This slideshow requires JavaScript.

Za kraj:
Lov na jaja
Sakrijte mala čokoladna jaja po kući ili dvorištu i igrajte s djecom ,,lov na jaja” dajući im male, zanimljive, kreativne tragove, kao i oni vama.

Foto: White House Crafts

Natpis ili vijenac na ulaznim vratima
Napravite s djecom natpis ili vijenac za ulazna vrata kojim ćete čestitati Vasks. Tu je, takođe, izražena kreativnost u detaljima, jer mogu crtati što god ih podsjeća na ovaj praznik, od jaja do zečića i bojiti ih kako žele, te dodavati ostale detalje.

This slideshow requires JavaScript.

Video-konferencijski poziv
Ukoliko ste u mogućnosti, možete pozvati porodicu i prijatelje putem video-konferencijskog poziva. Ako ne, možete ih zvati pojedinačno, mnoge aplikacije sada imaju kao opciju i video-poziv.
B.R.