MODA PREPORUKA

STIL U DOMU: Specijalni projekat MBFW Russia i TikToka

Prvi put ikada, Mercedes-Benz Fashion Week Russia i najbolja platforma za kratke snimke TikTok odlučili su da zajedno pomognu svima koji žele da ostanu doma na produktivan način. Od 4. do 7. aprila biće priređen onlajn kurs sa radionicama dizajnera i modnih stručnjaka.

TikTok je pokrenuo modni izazov #СтильнаДому (Stil u domu) u saradnji sa Mercedes-Benz Fashion Week Russia, koji je ove godine/sezone pretvoren u virtuelni format. Ovim izazovom korisnici se ohrabruju da dijele ideje o originalnom kućnom stilu putem kratkih snimaka. Spremanje doručka u svilenom ogrtaču, onlajn sastanak u poslovnom sakou i donjem dijelu pidžame, nošenje omiljene svečane haljine tokom večere – mašta korisnika nema granica.

U ovom zajedničkom projektu MBFW Russia i TikTok biće održano devet radionica modnih dizajnera i stručnjaka.

U subotu, 4. aprila, kreativni dizajner RomaUvarovDesigna Roma Uvarov podučavaće o razvoju uspješnog onlajn brenda, dok će stilista i dizajner Igor Andreev objasniti kako da ostanete doma i budete stilizovani.

U nedjelju, 5. aprila, modni ilustrator Vel.ly, koji je sarađivao sa brendovima poput ,,Dior”, ,,GIVENCHY”, ,,Dolce & Gabbana”, ,,Cartier” i ,,Lancôme” održaće radionicu modne ilustracije.  Kasnije tokom dana, glavni za proizvode na Yandex.Zen Daniel Trabun davaće instrukcije kako da napravite oslikanu majicu doma.

U ponedjeljak, 6. aprila, modna urednica u ruskom ,,Cosmopolitanu” Lana Nisnevič govoriće o tome kako postati modni urednik. Novinarka i administratorka @goldchihuahua Telegram channela Saša Amato davaće savjete o tome kako pokrenuti onlajn brend i kako zarađivati od toga. Dizajnerka brenda ,,Ophelica” i autorka prve digitalne prodaje u Rusiji Regina Turbina opisaće kako da napravite digitalni odjevni komad.

U utorak, 7. aprila, dizajnerka Bela Potemkina podijeliće iskustvo o onlajn reklamiranju, a istog dana dizajnerka i osnivačica brenda REWEARIT Velina Sukiasjan govoriće o onlajn kupovini u prodavnicama polovne odjeće i nadciklaži (procesu pri kome se od starog odjevnog predmeta dobija novi).

Detaljan raspored dostupan je na TikToku.

Podsjećamo, portal Montenegro magazin je medijski sponzor, a prenos uživo Mercedes-Benz Fashion Week Russia  možete pratiti na našem portalu i na AIZEL.RU i MEGOGO.NET.

Pratite novosti putem zvaničnog vebsajta www.mercedesbenzfashionweek.ru/en i TikTok naloga: https://vm.tiktok.com/thvqE3/