DRUŠTVO PREPORUKA

SRBIJA: Još osam žrtava korona virusa i 305 novooboljelih

Još 305 osoba zaraženo je korona virsom u Srbiji, pokazuje presjek stanja za 3. april u Srbiji, a zabilježeno je i osam novih žrtava virusa, prenosi Blic.rs.

Ukupno od posljednjeg presjeka stanja, testirano je 748 testiranih slučajeva, od čega je 305 bilo pozitivnih.

Ukupan broj oboljelih u ovom trenutku je 1.476, a preminulih je ukupno 39.

Trenutno je hospitalizovano 814 pacijenata, a na respiratorima je njih 81.

Doktorka Kisić Tepavčević počela je redovnu konferenciju ponavljajući mjere koje je donijela Vlada Srbije, koje se tiču ograničavanja ljekova.

KON: Najcrnji dan

– Veoma je jasno da kreće uspon, peta nedjelja se ,,najavila”. Pitanje za svakog pojedinca je da li će shvatiti da se nalazimo u jako ozbiljnoj situaciji. Ove brojke već prevazilaze kapacitete bolnica. Ako se ne razumije da je virus u cirkulaciji, tu nema pregovaranja – rekao je Kon.

Ukupno imamo 46 pozitivnih ljekara i medicinskih radnika, i svi su oni udaljeni s posla, rekao je doktor Kon.

– Brojke preko 800 pacijenata prelaze kapacitete i da nismo imali improvizovane bolnice bili bismo u problemu, a imamo problema i sada. Što se tiče toga što se sad pojavljuju u nekim društvenim mrežama napadi na sve mjere, ja jednostavno moram da kažem da je to napad na zdravstvenu bezbjednost i nemam šta tu da dodam. Ako se ne razumije da je virus u cirkulaciji i da je neophodno sprječavanje, onda je teško razgovarati, nema tu nekog pregovaranja da vam pravo kažem – kaže Kon.

Načelnica GAK Narodni front rekla je, kako kaže Kon, da bolnica radi.

– Našli su način tako što su smanjili broj dežurnih ljekara. Što se tiče Ćuprije, četiri lekara i četiri tehničara je pozitivno, a na kućnoj izolaciji ih je još – rekao je on.

Izvor: Blic.rs