MAGAZIN PREPORUKA

BIO-OIL: Preparati za hidrataciju kože tokom zime

Hladnoća je jedan od razloga zbog kojih naša koža tokom zime može postati isušena, a samim tim veoma zategnuta, ispucala, crvena i sklona iritantnom osjećaju svraba. Ovo stanje dodatno pogoršavaju suv vazduh u prostorijama koje se zagrijavaju, tuširanje nešto toplijom vodom i neadekvatna njega.

Isušenost se može javiti bez obzira na tip kože koji imate, s tim što je u slučaju masnog tipa kože vjerovatnoća ipak manja. Takođe, sa spoljnim faktorima, najčešće su združeni i oni unutrašnji – starosna dob, genetika, pa i pojedine vrste alergija. 

Tokom zime posebno je značajno postići optimalnu hidrataciju kože, a preporuka je da se u rutinu njege uvrste proizvodi na bazi ulja.  Pritom, imperativ je koristiti prirodne preparate. Jedan od takvih jeste i Bio-Oil. Ovaj prirodni preparat sadrži ulja nevena, ruzmarina, lavande i kamilice koja dubinski hidriraju kožu, kao i vitamine A i E koji omogućavaju potpunu apsorpciju biljnih ekstrakata. Revolucionarni sastojak Bio-Oil-a je PureCelin Oil koji ga čini nemasnim i potpuno laganim za nanošenje. Ovo osigurava da će sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti apsorbovana u kožu.

Osim za tretman dehidrirane kože, Bio-Oil je prepoznat kao efikasno sredstvo za njegu ožiljaka i strija, kože koja stari, te ublažavanje neujednačenog tena. Iz tog razloga postao je omiljeni proizvod u rutini njege žena širom svijeta.

Za izuzetno suvu kožu, preporučuje se Bio-Oil Dry Skin Gel koji će se uskoro naći i na našem tržištu. Dry Skin Gel je novi način jege suve kože. Tradicionalni proizvodi za suvu kožu, poput losiona i krema, napravljeni su prvenstveno od vode koja ispari kada dođe u dodir sa kožom, ostavljajući osjećaj hladnoće na koži. Za razliku od ovih preparata osnova Bio-Oil Dry Skin Gel-a je ulje, koje dubinski hidrira kožu.

https://www.bio-oil.com/me/rs-sr

https://www.facebook.com/biooil.mne/

Mn.M.