DRUŠTVO PREPORUKA

SVIJET: Potvrđeni prvi slučajevi korona virusa u Australiji i Maleziji

Foto: AP

Australija i Malezija su potvrdile prve slučajeve novog korona virusa na svojoj teritoriji, dok Kina potvrđuje da je do sada preminula 41 osoba od posljedica tog virusa.

Australija je u subotu proglasila prvi potvrđeni slučaj korona virusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici.

Kako se navodi, riječ je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i liječi se u bolnici.

I Malezija je u subotu potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Ministar zdravlja je rekao je da su zaražene osobe povezane sa 66-godišnjim muškarcem za koje su singapurske vlasti potvrdile da je pozitivan na testiranje virusa.

U međuvremenu, Kina je potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

Virus se pojavio u centralnom kineskom gradu Vuhan krajem prošle godine, a proširio se na druge gradove uključujući Peking i Šangaj, kao i u druge države – Sjedinjene Američke Države, Tajland, Južnu Koreju i Japan.

Izvor: novosti.rs