DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Putevi mjestimično vlažni

Saobraćaj se ovog jutra obavlja mjestimično po vlažnim kolovozima. Vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama. Neophodna je oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U vremenskom periodu od 15. 11. 2019. godine do 31. 03. 2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita, dionica Međuvršje-Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila do 18. 02. 20120. godine u terminima od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 17.00 sati.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1) u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, odobrava se potpuna obustava saobraćaja u terminu od 08.00 do 17.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most-Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi je povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatarbašča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami-Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, te uvedena potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 sati.

Na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Od 10. 12. 2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat na magistralnom putu M-11, dionica Lepetani -Tivat.