ART PREPORUKA

ART: Preminuo bubnjar originalne postave ,,Lačnog Franza” Andrej Pintarič

Foto: Croatia Records

– Stigla je tužna vijest kako nas je nakon teške bolesti napustio Andrej Pintarič, bubnjar grupe ,,Lačni Franz”. Andrej je bio dio originalne postave benda, odsvirao je najveće hitove benda kao što su ,,Ne mi dihat za ovratnik” i ,,Na svoji strani”. Nažalost, bolest je ovaj put bila jača od njega. Počivaj u miru dragi Andrej – saopšteno je večeras iz Croatia Recordsa.
Vijest je potvrdio na službenom Facebook profilu i frontmen grupe ,,Lačni Franz” Zoran Predin.
– Nakon duge i podmukle bolesti, umro je naš Dreja, Andrej Pintarič, legendarni bubnjar grupe Lačni Franz – napisao je Predin.
Grupa je osnovana u Mariboru 1979. godine. Prvi veći uspjeh ,,Lačni Franz” doživio je na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine. Okupivši prvu postavu u sastavu Andrej Pintarič (bubnjevi), Zoran Stjepanovič (bas gitara) i Mirko Kosi (klavijature), Zoran Predin i Oto Rimele krenuli su s intenzivnim uvježbavanjem materijala jer nisu htjeli da održe koncert s manje od dvadesetak pjesama.
Osvojili su nagradu za interpretaciju, a ubrzo nakon toga objavljuju debitantski album ,,Ikebana” koji je snimljen za samo trideset i šest sati u produkciji Borisa Belea (Buldožer). Album je donio prepoznatljiv stil, ali je iz nepoznatih razloga bio etiketiran kao šund, te zbog toga i bio posebno oporezivan.
B.R.

kud duga