MAGAZIN PREPORUKA

UDRUŽENJE ,,LJUBAV ZA LJUBAV”: Kroz fudbal pokazuju da nema podjela

 

Internacionalna Federacija Daun Sindrom Turska na čelu sa predsjednikom Muhamedom Abdulahom, a u saradnji sa 13 zemalja, pokrenula je novi projekat za omladinu sa Daunovim sindromom. Ovaj put projekat se odnosi na omladince od 18 i više godina. U našoj zemlji za realizaciju projekta zaduženo je Udruženje ,,Ljubav za ljubav”. 

-Tokom trajanja projekta potrebno je da omladinci  tri mjeseca treniraju profesionalno fudbal u nekim od uspješnih klubova, zajedno sa ostalim igračima. Jako sam ponosna što sam u ovom projektu spojila ekipe-djecu iz zemalja ex Jugoslavije. Za nas i našu djecu nema podjela svi smo jedna porodica koja širi ljubav. Iz Crne Gore učestvuju omladinci iz Podgorice, Nikšića i Rožaja-kaže za Montenegro magazin Sara Bero, predsjednica Udruženja ,,Ljubav za ljubav”.

Ona je zahvalila crnogorskom fudbalskom timu “KOM” koji je, kako kaže,  ,,otvorio vrata našoj djeci, jako su ljubazni, na trenizima se trude da budu profesionalni i da im pruže ljubav i razumijevanje”. Oni će zajedno sa njihovim drugarima iz regiona 22, 23. i 24. aprila igrati fudbal sa ekipama iz još deset zemalja u turskom gradu Cankkale.

Prije takmičenja u Turskoj, ekipa će se okupiti u Banjaluci na pripremama gdje je planirano da 25. januara  odigraju i utakmicu.

Ovaj projekat ima cilj da djecu i osobe sa Daunovim sindromom uključi u sport i da zajedno pomjeraju granice vidjivosti i prihvatanja.

Mn.M.