DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Prijave za Crnogorsku inženjersku zimsku školu do 15. januara

Rok za prijavljivanje za Crnogorsku inženjersku zimsku školu „Montenegrin Engineering Winter School 2020“, traje do 15. januara, istaknuto je na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Škola se održava od 3. do 9. februara, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Univerziteta Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta i kompanije M:tel, u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta i Mtel digitalnoj fabrici.

Rukovoditeljka projekta doc. dr Milena Đukanović kazala je da je zimska škola besplatna za studente sa Univerziteta Crne Gore, drugih privatnih univerziteta i mlade profesionalce koji su željni aktuelnih inženjerskih vještina i znanja.

-Intenzivni jednonedjeljni program je osmišljen tako da interesantnim obukama i radionicama iz oblasti web programiranja, 3D štampe i vrituelne stvarnosti ukaže studentima tehničkih nauka na nove i svjetski aktuelne teme u inženjerstvu. Za najbolje polaznike pripremljene su vrijedne nagrade – kazala je Đukanović.

Partneri projekta su Mtel, Mtel digitalna fabrika, Codingo d.o.o, NVO Biznis Centar, Privredna komora, Mašinski fakultet, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Pomorski fakultet, Arhitektonski fakultet.

Više detalja može se naći na sajtu Univerziteta Crne Gore.