ART PREPORUKA

CRITICS CHOICE AWARDS: ,,Bilo jednom u Holivudu” najbolji film

Film ,,Bilo jednom u Holivudu” proglašen je za najbolji film na 25. manifestaciji ,,Critics Choice Awards”, odnosno dobio je nagradu kritike.

Među drugim dobitnicima su i Hoakim Finiks, koji je proglašen za najboljeg glumca u ostvarenju ,,Džoker”.

Nagradu mu je uručila glumica En Hatavej. Rene Zelveger je dobila nagradu za najbolju glumicu po mišljenju kritike za ulogu u filmu ,,Džudi”.

Bredu Pitu je uručeno priznanje za najboljeg sporednog glumca za film ,,Bilo jednom u Holivudu”, Lauri Dern kao najboljoj sporednoj glumici u ostvarenju ,,Bračna priča”, a film ,,Irac” je dobio nagradu za najbolju glumačku postavu.

U dodatku ove ceremonije, nagrade su uručene i režiserima Bong Jun Hou i Semu Mendezu za filmove ,,Parazit” i ,,1917”, a Kventin Tarantino je osvojio nagradu za najbolji filmski scenario.

Kada su u pitanju nagrade za televizijska ostvarenja, serija ,,Fleabag” je proglašena za nabolju komičnu seriju. ,,Succession” je proglašen za najbolju televizijsku dramu, dok je ostvarenje ..Kada nas vide” zaradilo nagradu za najbolju kratku seriju.

Takođe, tokom ceremonije voditelj Kigan Majkl Kej je predstavio i posebnu nagradu ,,Moje ime”, koju je dodijelio legendarnom glumcu Ediju Marfiju kao priznanje za životno dostignuće. Nagradu je dobila i glumica Kristen Bel za poseban doprinos filmskoj umjetnosti.

Nagrada kritike je godišnja nagrada koja proslavlja najbolja dostignuća filmske i televizijske umjetnosti.

 

Izvor: Nezavisne

kud duga