MODA PREPORUKA

MAKE UP: Trendovi u šminkanju koji će obilježiti 2020. godinu

Dok je 2018. godine, kada je u pitanju make up, vladao minimalizam, u 2019. godini počelo se sa malo otvorenijim igranjem bojama i nešto smjelijim trendovima u šminkanju. Upravo zato će 2020. godina biti idealan spoj minimalizma i neobičnosti, a u nastavku teksta predstavljamo trendove u šminkanju koji će obilježiti ovu godinu.

Razbarušene obrve i diskretno obojene usne

Jedan od minimalističkih trendova koji ćemo viđati uživo i na društvenim mrežama je spoj divljih, prirodnih obrva i diskretno obojenih (blotted) usana, obojenih suptilnom bojom i minimalnom količinom ruža.

Cirkoni na očima

Serija “Euforija” podstakla je popularnost cirkona na očima, a ovaj trend nastaviće se i u 2020. godini.

Tuš u boji

Tuš u boji neće biti svačiji odabir, ali se očekuje da će tokom ljetnih dana biti vrlo popularan.

Vatrenocrvena sjenka

Mnogi šminkeri slavnih ličnosti preferiraju da na svojim klijentkinjama koriste sjenku upravo ove boje jer ističe baš svaku boju očiju, a obožava je i Kajli Džener.

Smokey eye

Klasični, crno-sivi smokey eye se vratio, a za njegovu ponovnu popularnost zaslužna je Kim Kardašijan Vest koja je, uz pomoć šminkera Maria Dedivanovića, ovom trendu dala pravi moderni zaokret.

Jarko obojene usne po uzoru na Kendis Svonpul

Kendis SvonpulViktorijin anđeo, voli da istakne usne jarkim bojama, a omiljena joj je jarkoružičasta, koju nosi često. Laskavost jarkih ruževa primijetile su i mnoge druge influenserke, pa se predviđa popularnost kvalitetnih ruževa u jarkim nijansama.

 

Izvor: B92