Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SLOVAČKA: Novinarka Barbora Žiačikova pogođena pakom u lice, slijedi operacija

Foto: https://www.instagram.com/hc05bb/

Sportska reporterka RTVS-a Barbora Žiačikova (30) tokom izvještavanja sa nedjeljnog 30. kola Tipsport lige između hokejaških timova Banska Bistrica i Poprad (1: 2) pogođena je u lice, javlja Čas.
Posljedice su užasne – slomljena kost, modrice, krvavo oko i potres mozga. U bliskoj budućnosti imaće operaciju.
Incident se dogodio u prvoj trećini pomenutog meča, kada je Jan Brejčak (30), domaći defanzivac Banske Bistrice, tokom odbrane izbacio pak koji je poletio reporterki u lice.

Foto: FB BarboraZiacikovaRTVS

Žiačikova kaže da se pripremala za ulazak uživo u program tokom pauze između zamjene dva tima.
– Vodila sam bilješke. Glava i oči bili su mi suštene. Nisam pratila događaje na ledu tako pomno. Primjetila sam nakon toga pak u blizini lica, tako da nisam imala vremena da reagujem – rekla je Žiačikova, koja treba da se podvrgne operaciji.

Foto: Foto: FB BarboraZiacikova

Prije operacije posjetio je u bolnici Brejčak.

Foto: https://www.instagram.com/hc05bb/

– Posjeta hokejaša iz Banske Bistrice. Sada je bolje i hvala vam na nevjerovatnoj podršci, puno mi pomaže. Veliko hvala svima iz bolnice Ruzvelt, nevjerovatnim ljudima i najvećim profesionalcima. U najboljim sam rukama i sve će biti sjajno! Ne sada, ali hoće. Obećavam da ću se vratiti u stopostotnom stanju, ali samo u ružičastoj kacigi – napisala je Žiačikova na društvenim mrežama nakon posjete Brejčaka, koji joj je poklonio dres, buket cveća i slatku sitnicu, javlja slovački Čas.
B.R.