PREPORUKA SPORT

LŠ: Siti, Atalanta, Atletiko, PSŽ, Real…. su u osmini finala, Zvezda bez Lige Evrope

Foto: Tanjug/AP

Završeno je posljednje kolo grupne faze Lige šampiona.
Kao i sinoć, prva utakmica donijela je het-trik. Dinamo je poražen 4:1 od Mančester sitija na svom ,,Maksimiru” u Zagrebu. Golove su postigli Hesus u 34, 50. i 54. minutu i Foden u 84. za Siti, dok je strijelac za Dinamo bio Olmo u desetom minutu. Siti je u osmini finala.
Šahtjor je na svom ,,OSC Metalistu” u Harkovu poražen 3:0 od Atalante. Golove su postigli Kastanje u 66, Pašalić u 80. i Gosens u 94. minutu. Atalanta je u osmini finala.
Atletiko Madrid je na svom ,,Vanda Metropolitano” pobijedio Lokomotivu iz Moskve 2:0. Golove su postigli Feliks, iz penala, u 17. i Felipe u 54. minutu. Atletiko Madrid je u osmini finala.
Bajer Leverkuzen je na svom stadionu ,,BajAreni” u Leverkuzenu poražen od Juventusa 2:0. Golove su postigli Ronaldo u 75. i Iguain u 92. minutu. Juventus je u osmini finala.
Bajern je na svojoj ,,Alianc areni” u Minhenu pobijedio Totenhem 3:1. Golove su postigli Koman u 14, Miler u 45. i Kutinjo u 64. minutu za Bajern i Sesegnon, u 20, za Totenhem. Bajern i Totenhem su u osmini finala.
Klub Briž je na svom ,,Jan Brejdel stadionu” u Brižu poražen od Real Madrida 3:1. Golove su postigli Vanaken, u 55. za Briž, a Rodrigo u 53, Vinicijus u 64. i Modrić u 91. minutu za Real. Real Madrid je u osmini finala.
Olimpijakos je na svom stadionu ,,Jorgos Karaiskakis” u Atini pobijedio Crvenu zvezdu 1:0, što je značilo da Olimpijakos prolazi u nokaut fazu Lige Evrope. Gol je postigao El Arabi, u 87. minutu, iz penala.
PSŽ je na svom terenu ,,Parku prinčeva” u Parizu pobijedio Galatasaraj 5:0. Golove za PSŽ postigli su Ikardi u 33, Sarabija u 35, Nejmar u 47, Mbape u 63. i Kavani, iz penala, u 83. minutu. PSŽ je u osmini finala.
B.R.