DRUŠTVO PREPORUKA

,,LE MONDE” O CRNOJ GORI: Novo luksuzno turističko odredište

Prestižni francuski dnevni list ,,Le Monde”, u okviru nedeljnog dodatka, objavio je članak o Crnoj Gori kao luksuznoj turističkoj destinaciji, kazali su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Novinar Julian Theves opisuje Crnu Goru kao novu destinaciju koja viskoplatežne goste privlači luksuznim hotelima, dobrim restoranima, nekonvencionalnim bazenima, ali i divnim plažama i spektakularnim Bokokotorskim zalivom.

Njegov članak na dvije strane baziran je na luksuznoj ponudi Crne Gore. Prema njegovom saznanju kanadski milijarder Piter Mank umoran od čekanja na lokaciju za svoju jahtu, a očaran vrtoglavom ljepotom Bokotorskog zaliva, odlučio je da izgradi marinu za jahte Porto Montenegro u Tivtu. Brzo se pročuo glas o ljepotama Porto Montenegra, hotela Regent i ovog dijela Crne Gore, pa ga u tekstu novinar naziva i novi Saint-Tropez.

Ništa manje radvnodušnim ga nisu ostavili i Lazure Hotel & Marina u Herceg Novom sa svojom ponudom, kao i hotelska grupa Casa del Mare, koje toplo preporučuje tursitima iz Francuske.

Sveti Stefan je opisao kao ikonu crnogorskog turizma sa plažama prekrivenim roze kraljevskim pijeskom i predivnim apartmanima Aman resorta.

Autor je u tesktu pohvalio i crnogorska vina, veliki podgorički vinograd, male vinarije kao i barove u kojima se može popiti dobro vino u Crnoj Gori.