Porto Novi
ART PREPORUKA

PODGORICA: Tamara Pavićević pjesmom ,,digla” KIC na noge

Foto: Vesela Radović Mišković

Cijeli KIC je bio na nogama, oko 450 ljudi, i nakon više od sat ipo uživanja u pjesmama i glasu Podgoričanke Tamare Pavićević, pjevao horski sa njom ,,Sejdefu majka buđaše”, pa potom na bis ,,Ciganka sam mala” i ,,Nono, dobri moj nono”, saopšteno je iz KIC-a.

Veče sevdaha i starogradske muzike pod nazivom ,,Ciganka sam mala” Tamare Pavićević je bilo ispunjeno emocijama i dobrom energijom.

Foto: Vesela Radović Mišković

Koncert je otvorio KIC pop hor pjesmom ,,Crna Goro lijepa”, čiji je Tamara član od osnivanja u martu prije dvije godine. Lirski sopran, koji izaziva najdublje emocije počela je koncert pjesmom ,,Prijatelji stari gdje ste” uz podršku, kako je rekla njenog hora, a uslijedile su i zajedničke pjesme ,,Benbaša” i ,,Evo banke cigane moj”.

Publika je pjevala većinu pjesama sa Pavićević, a dio repertoara bile su i poznate numere poput ,,Još ne sviće rujna zora”, ,,Opklade se momak i djevojka”, ,,Govori se da me varaš”, ,,Kradem ti se u večeri” itd. Često skandiranje publike i aplauzi podrške nisu izostali.

Foto: Vesela Radović Mišković

Publika je odlično reagovala i na gošću koncerta Ninu Strugar, a specijalno na njihovo duetsko izvođenje pjesme ,,Oj, vesela veselice”.

Foto: Vesela Radović Mišković

Umjetnica je nastupila uz podršku Aleksandra Saše Magovčevića na harmonici, Ivana Stanojevića na violini i Bobana Popovića na bubnjevima.

Foto: Vesela Radović Mišković

Veče sevdaha i starogradske muzike pod nazivom ,,Ciganka sam mala” vokalne umjetnice Tamare Pavićević podržali su KIC ,,Budo Tomović” i Ministarstvo kulture Crne Gore.