DRUŠTVO PREPORUKA

TUNING AND STYLING CAR: Humanitarni skup ljubitelja automobila u Podgorici 24. novembra

U Podgorici, 24. novembra, ljubitelji automobila, ali i svi humani građani, imaće priliku da prisustvuju prvom humantarnom auto – moto skupu ,,Tuning & styling Montenegro car show” koji će biti organizovan na Sportskom aerodromu sa početkom u 14 sati, kazao je glavni organizator događaja Balša Milić, u razgovoru za Montenegro magazin.

Ovaj događaj, u organizaciji ,,Project X Tuning & Styling”, realizuje se u saradnji sa NVO Budi human, a uz pomoć zaljubljenika u automobile Gorana Ungera, Vanje Petrića, Lazara Prelevića, Luke Božovića, Filipa Ljumovića, Nemanje Šiljaka, Adisa Barjamovića i Erhana Muratovića. Sponzor događaja je Monargo štamparija.

Kako kaže glavni organizator ovog događaja, Balša Milić, cilj okupljanja je prikupljanje što više sredstava na najugroženije sugrađane. Humanitarni skup biće takođe i prilika da vlasnici raznih brendova automobila izlože svoja vozila, kao i da upoznaju druge učesnike i razmijene iskustva.

– Biće organizovano dosta aktivnosti koje se tiču autmobila, među kojima su i dodjela nagrada za najstilizovanije vozilo, ,,najglasnije” vozilo i sl. Takođe, biće organizovana i minimalna aukcija određenih djelova automobila, i prodaja. Biće postavljena i donatorska kutija, gdje će svi posjetioci moći da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna – kazao je Milić.

Kako objašnjava u razgovoru za Montenegro magazin, tuning and styling vozila odražava stav koji vlasnik ima prema automobilu, a iziskuje pažnju, ali i novac.

-Tuning & styling automobila je stav koji vlasnik ima prema svom limenom ljubimcu. Sve ovo zahtijeva dosta pažnje, ljubavi, a i novca. Automobili se sređuju prema željama vlasnika, i na taj način svaki automobil dobija lični pečat – pojašnjava Milić.

Ideja za organizovanjem ovakvog događaja, kako ističe, potekla je ne samo iz ljubavi prema limenim ljubimcima, već i iz želje da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Sa obzirom na veliki broj ljubitelja automobila, smatrali smo da je ovo dodatna motivacija da se okupimo, ne samo zbog naših limenih ljubimaca, već i da skrenemo pažnju ljudima da zajedno možemo da uradimo mnogo, i da usrećimo mnoge – naveo je Balša.

On dodaje da u ovom skupu mogu učestvovati svi koji dijele strast prema automobilima, i apeluje na učesnike da poštuju propisana pravila.

-Organizatori ovog okupljanja se svakodnevno trude da poboljšaju bezbjednost u saobraćaju, pa pozivamo učesnike skupa da se ponašaju u skladu da propisima – poručuje Milić.

On je naglasio da će brojanje prikupljenih sredstava biti javno, i da će učesnici zajedno uplatiti prikupljeni novac na glavni račun organizacije Budi human.

-Očekujemo da se izloži što veći broj automobila, sakupi što više novca, kao i da nam ovaj skup bude odskočna daska za sva dalja okupljanja, stvaranje prijateljstava i širenje mreže ljubitelja tuning & styling pravca – zaključuje Milić.

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva