DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Više od 2.500 prijava za Fond za kvalitet i talente

U Ministarstvo prosvjete pristiglo je više od 2.500 prijava za Fond za kvalitet i talente, iz koga se dodjeljuju godišnje nagrade najboljim nastavnicima i učenicima.  Kako naglašavaju iz ovog resora, to je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je stiglo više od 1.000 prijava.

Struktura ovogodišnjih prijava je kako slijedi: nastavnici osnovnih škola oko 620; nastavnici srednjih škola oko 380; nastavnici umjetničkih škola oko 80; učenici osnovnih škola oko 610; učenici srednjih škola preko 700; učenici umjetničkih škola oko 100.

Predsjednik petnaestočlane komisije koja će se baviti vrednovanjem ponuda i potpredsjednik Crnogorske akadmije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković poručio je da cijeni ,,da broj prijava pokazuje kako sami kvalitet Fonda kao relativno novog instituta u propisima, tako i činjenicu da je prošle godine urađen kvalitetan posao, kojim je dobijeno dodatno povjerenje nastavnika i učenika u cjelokupan proce“.

Komisija se, kao i prošle godine, sastoji kako od predstavnika Sindikata prosvjete i nevladinih organizacija, tako i od predstavnika direktora, strukovnih udruženja, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, te predstavnika Ministarstva prosvjete.

Prosjek nagrada će, kako napominju iz Ministarstva, kao i prošle godine, iznositi 1.000 eura, pojedine biti i do 2.000 eura, a očekuje se da će biti dodijeljeno oko 500 nagrada i to do kraja ove godine.

Mn.M.