PREPORUKA SPORT

RSCG: Ivona Pavićević propušta Svjetsko prvenstvo zbog klupskog doping skandala

Lijevo krilo ženske crnogorske rukometne reprezentacije Ivona Pavićević neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Japanu, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Savez je u komunikaciji sa selektorom Perom Johansonom, a nakon sagledavanja svih mogućih reperkusija nastalih objavljivanjem informacije da je rumunski klub Korona Brašov, za koji nastupa naša reprezentativka, koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica, odlučio da Pavićević ne bude dio tima za predstojeće takmičenje, dok se ne raščisti kompletna situacija oko ovog događaja.

-Ivona i u budućnosti ostaje dio našeg nacionalnog tima, jer smo uvjereni da svojim samostalnim činjenjem nije neko ko bi koristio nedozvoljena sredstva- kazali su iz Rukometnog saveza.

Ovim povodom oglasio se i selektor Per Johanson.

-Veoma mi je žao što se Ivona našla u ovoj situaciji. Ivona je i dalje naša lavica. Tim i ja dajemo joj podršku u svemu u ovoj teškoj situaciji – kazao je selektor Johanson.

Ivona Pavićević kazala je da uvažava odluku Saveza i selektora.

-Izražavanjem žaljenje što sam sam sebe dovela u ovu situaciju. Uvažavam odluku Saveza i selektora da ne putujem sa ekipom, smatrajući je ispravnom, kako bi se spriječila i najmanja mogućnost da se naškodi državnom timu. Svim srcem sam uz “lavice” i vjerujem da ću izaći jaka iz ove situacije i ponovo biti dio tima – saopštila je Pavićevic.