MODA PREPORUKA

MANEKEN MILOŠ VUJOVIĆ: Fenomenalan je osjećaj biti dio svjetske modne scene

Crnogorski maneken Miloš Vujović nakon uspješnog angažmana na Milanskoj nedjelji mode, ove godine učestvovaće i na predstojećoj Crnogorskoj nedjelji mode koja će održati od 18. do 21. novembra ove godine.

Dvadesetčetvorogodišnji maneken do sada je imao mnoštvo zapaženih nastupa na revijama širom svijeta. Sarađivao je sa nekim od najvećih svjetskih brendova, kao što su Dolce&Gabbana i Versace Jeans.

-U Italiji sam radio i poslove za Luciana Barberu, Mr and Mrs Italy i još neke. Pored toga, učestvovao sam na Nedelji mode u Istanbulu za nekoliko brendova, od kojih je najpoznatiji Damat. Uz to sam odradio i slikanje za Waikiki – kaže Vujović u razgovoru za Montenegro magazin.

 

Miloš je student specijalističkih studija za informacione tehnologije na Univerzitetu Mediteran u Podgorici, a u svijet modelinga je, kako kaže, ušao slučajno.

-U svijet modelinga sam ušao sasvim slučajno na nagovor svoje prijateljice koja se tim poslom bavi već duže vrijeme. Za vrijeme svog boravka u Americi, preko Work and Travel programa, napravio sam prve profesionalne slike koje su me kasnije spojile sa agencijom iz Beograda, sa kojom sam potpisao prvi ugovor – kaže Vujović.

Milošu prija što je dio svjetske modne scene.

– Učešće na Nedjelji mode u Milanu je bilo potpuno novo iskustvo. Imao sam priliku da radim i upoznam neke od najvećih svjetskih kreatora kao sto su Domeniko Dolce, Stefano Gabbana i Donatela Versace. Fenomenalan je osjećaj biti dio svjetske modne scene, veliki broj ljudi je zadužen za cjelokupnu organizaciju i da sve bude na visokom nivou – rekao je Vujović.

Kako otkriva za Montenegro magazin, već ima dogovoreno nekoliko angažmana za narednu godinu.

-Od januara ću biti tri – četiri mjeseca u Indiji. Nakon toga putujem za Južnu Koreju gdje ću biti cijelo ljeto. Od oktobra imam ugovoren Šangaj, gdje ću takođe provesti nekoliko mjeseci. Boravak u zemljama Azije će mi obezbijediti potreban materijal za eventualni angažman u SAD. Bavljenje modelingom mi takođe omogućava da proputujem svijetom i upoznam se sa različitim kulturama i narodima – zaključuje Vujović.

 

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva