MAGAZIN PREPORUKA

CENTREVILLE HOTEL & EXPERIENCES: ,,Rakija Fest” okupio više od 20 izlagača, predstavljeno 125 vrsta rakije

Prvi ,,Rakija Fest” održava se danas do 22 sata u ,,CentreVille Hotel & Experiencesu” u Podgorici. Na prvom spratu hotela, u sali Grand Room, izlagači iz zemlje i regiona predstavljaju najbolje iz postojećeg asortimana, ali i promovišu nove proizvode. Ponuda je bogata, od šljive, dunje, kajsije, kruške, maline do kleke i drugih.

Okupljeno je više od 20 izlagača iz Crne Gore i regiona i predstavljeno oko 125 različitih vrsta rakija koje će gosti moći danas da degustiraju, kazao je PR i marketing menadžer hotela Milo Radonjić. On je dodao da je cijena ulaznice pet eura i pojasnio da za taj novac  posjetioci mogu da degustiraju sve etikete rakija koje se mogu naći na ,,Rakija Festu”.

– Mi smo u ,,CentreVille Hotel & Experiencesu” se oduvijek vodili tom mišlju da više nije dovoljno da u hotelskoj industriji se samo ponude prenoćište i hrana i piće, zbog toga u našem nazivu i to ,,experiences”, zato što nudimo različita iskustva našim gostima i pokušavamo na taj način da ih privučemo i ka našem hotelu i ka Podgorici i ka Crnoj Gori. Već smo dva puta zaredom organizovali Sajam viskija, naredni će biti u februaru. Naš F&B menadžer Dragan Grnović je došao ove godine na ideju da organizujemo i ,,Rakija Fest” koji će, pored toga što će brendirati rakiju kao piće, ne samo Crne Gore nego i regiona, jer je ona nešto što nas sve spaja, pomoći promovisanju i Podgorice i Crne Gore kao destinacije i ponuditi novi događaj za koji vjerujemo da će postati tradicionalan – rekao je PR i marketing menadžer hotela Milo Radonjić.

Podrška za ovako interesano dešavanje u glavnom gradu Crne Gore nije izostala.
– Ono što želim da istaknem jeste da smo ove godine imali već tradicionalnu podršku od strane Turističke organizacije Podgorice, kako to imamo i prilikom Sajma viskija. To negdje pokazuje da privreda i državne institucije mogu veoma lijepo da sarađuju kada postoji kvalitetni projekat koji je na dobar način prezentovan. Pored Turističke organizacije Podgorice, ove godine imamo podršku i od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i od ostalih subjekata, tako da veoma smo zadovoljni tom sinergijom i saradnjom – kazao je Radonjić.

Nina Pajović, u ime Turističke organizacije Podgorice, rekla je da je ova organizacija u prethodnom periodu uspostavila intenzivnu saradnju sa predstavnicima turističke privrede ovog grada.

– Uvijek smo tu i uvijek sa zadovoljstvom podržavamo ovakve i slične inicijative, jer upravo kroz ovakve oblike saradnje gradskih institucija i predstavnika turističke privrede Podgorice, svi zajedno doprinosimo unapređenju turističke ponude Podgorice, podizanju kvaliteta pružanja usluga u našem gradu i kreiranju potpunijeg i konkretnijeg turističkog proizvoda koji možemo ponuditi tržištu. U tom dijelu, istakla bih da se i kroz ovakve projekte i ovakve manifestacije nastoji privući što veći broj turista da posjeti naš grad – istakla je Pajović.
Ona je dodala da je prema zvaničnim podacima Monstata, za prvih devet mjeseci Podgoricu posjetilo oko 140.000 turista, ostvareno je blizu 230.000 noćenja, što je za oko deset odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
– To jesu i ohrabrujući, ali i obavezujući podaci. Rezultat su niza faktora, između ostalog ovakvih sadržaja i manifestacija, kojih je u Podgorici u posljednje vrijeme sve više i nadam se da će upravo i ovaj projekat postati tradicionalan i da će Podgorica biti domaćin još sličnih u narednom periodu – rekla je Pajović.

Završnica ,,Rakija Festa” biće upriličena u 22 sata u ,,The Living Roomu”, gdje će posjetioce zabavljati Andrea Demirović sa bendom.

,,Rakija Fest” u organizaciji CentreVille Hotel & Experiences podržali su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Turistička organizacija Podgorice, The Living Room Lounge & Dining i The Capital Plaza.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac