DRUŠTVO PREPORUKA

KCCG: Za rekonstrukciju prostornih kapaciteta oko milion i 600 hiljada eura

Klinički centar Crne Gore (KCCG) danas je veliko gradilište, a za rekonstrukciju i osavremenjavanje prostornih kapaciteta najveće zdravstvene ustanove u zemlji opredijeljeno je 1,6 miliona eura, saopštio je direktor KCCG Jevto Eraković.

U KCCG trenutno se u značajnom broju organizacionih cjelina izvode radovi u cilju osavremanjavanja i unapređenja uslova, kako za rad zaposlenih, tako i za boravak pacijenata.

-Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odjeljenja Kliničkog centra, tako da je u Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja naših najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera – rekao je Eraković.

U toku je, kaže on, i rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranje Kliničkog centra Crne Gore.

-Ova investicija vrijedna je više od 230.000 eura. U Klinici za urologiju u toku su radovi na adaptaciji novih uroloških sala koje će, uz opremu koju smo nabavili u vrijednosti od 400.000 eura, unaprijediti značajno i ovaj segment rade Kliničkog centra – rekao je Eraković.

Rekonstruiše se i Stomatološka poliklinika koja će dobiti najsavremenije uslove za rad.

-Sa ponosom mogu da istaknem da će uskoro da počnu radovi i u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore na opremanju i uspostavljanju nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti Kliničkog centra, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje – kaže Eraković.

Osim navedenih investicija, kako ističe, u toku radovi na adaptaciji bunkera gdje će biti smješten novi linearni accelerator.

-Vrijednosti tih radova su oko 60 hiljada eura. Dakle, ukoliko bismo sve rezimirali, ukupna vrijednost trenutnih radova koji se obavljaju u Kliničkom centru Crne Gore su nešto više od milion i 600 hiljada eura – ističe Eraković.

Ovim radovima u Kliničkom centru Crne Gore, kako navodi, trude se da se zaokruži sistem započet intenzivnom edukacijom  kadra, nabavkom značajne najsavremenije opreme i sada stvaranjem boljih uslova za rad doktora i boravak pacijenata.

-Imamo značajne planove i za sledeću godinu i nadamo se da ćemo po sličnom principu realizovati i buduće projekte, a takođe ovom prilikom želim da se zahvalim i našim pacijentima koji su u jednim u drugim prostorima, naravno ostvarivali sve ono što je u obavezi Klinički centar da im pruži, a to je najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Uskoro će biti u mogućnosti da se vrate u prostorije i prostore koji pripadaju ovim klinikama, gdje se vrši rekonstrukcija tako da će, i na njihovo i na naše zadovoljstvo, zajedno ćemo biti u prilici da svjedočimo jednom novom i pravom unapređenju rada u Kliničkom centru Crne Gore – zaključio je Eraković.