MODA SLAJDER

ANA STOJANOVIĆ UOČI MFW-A: Kolekcija ,,The Fusion of Confusion” je spoj nespojivih krajnosti

Model iz kolekcije koja će biti predstavljena na MFW-u (foto: Privatna arhiva)

Atelier Simone by Anna Simone vraća se u novembru na Montenegro Fashion Week da pred publiku u Event centru Imanja Knjaz predstavi najnoviju kolekciju.
– Kolekcija nosi naziv ,,The Fusion of Confusion” i refleksija je mog trenutnog stvaralačkog i ličnog momenta i stanja. U pitanju je jedna zanimljiva fuzija i poigravanje kako teksturom i materijalima, tako i bojama. Spajanje na prvi pogled nespojivog, poput vune i čipke, štofa i svile. Malo tartana, malo pepita, čak i poigravanje sa džinsom u jednom trenutku i moje omiljene i neizostavne bijele boje – kaže dizajnerka Ana Stojanović za MNE magazin.
Ona objašnjava da je inspiracija za ovu kolekciju ,,upravo fuzija i miješanje nečega što je možda na prvi pogled nespojivo.”
– Na kraju krajeva, sve ono što nas pokreće, a pogotovo ljubav, je spoj nespojivih krajnosti – ističe Stojanović.
Dodaje da se u ovoj kolekciji najviše ogleda ,,duh kanadskog podneblja, mog odrastanja tamo i načina na koji oni doživljavaju i kombinuju modu.

Kreacija iz kolekcije koja će biti prikazana na MFW-u (foto: Privatna arhiva)

– Tu je zapravo sve spojivo – uz osmijeh kaže Stojanović za MNE magazin.
Naša sagovornica objašnjava da su sve njene kolekcije namijenjene istom tipu dama.
– Prefinjenim, elegantnim damama, koje svoju ženstvenost njeguju na najjlepši mogući način. A istovremeno i damama koje se ne boje malog ,,iskakanja” iz šina i poigravanja sa raznim materijalima i eksperimentisanja – ističe Stojanović.
Slogan ovosezonske kampanje Montenegro Fashion Weeka jeste ,,Čuvajmo planetu i kroz modu”.
– Moda svakako kako utiče na trendove, tako utiče i na svijest ljudi. Dužnost svakog dizajnera jeste da brine da odjeća koju lansira poštuje našu planetu, tako moda budi u nama svijest o ambijentu u kom živimo. I toga se trudim da budem svjesna kada biram materijale i sam način izrade svih mojih modela. Modna industrija sve više nalazi svoje mjesto u određenim načinima edukacije i ne vezuje se samo za puko plasiranje trendova – zaključuje Stojanović razgovor za MNE magazin.
B. Radonjić