ART PREPORUKA

PODGORICA: Promovisan film „Istorijske tajne Skadarskog jezera i “ (Jedna gospa, dva viteza)

 

Povodom premijere filma „Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza), koji je urađen pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore a u organizaciji NVO Udruženje humanistkinja Crne Gore “Crnogorka”, i uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, danas je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” održana press konferencija na kojoj su govorile: Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Vanja Vuković, autorka projekta i Marija Maja Bošković ispred NVO Udruženje humanistkinja Crne Gore “Crnogorka”.

Sekretarka Medigović je istakla značaj projekta za kulturu grada i države Crne Gore. Vanja Vuković, autorka projekta govorila je o ideji za nastanak filma, istorijskim tezama, organizacionoj strukturi i kompleksnosti izrade jednog ovakvog projekta, dok je Marija Bošković istakla značaj učešća pojedinaca i institucija za realizaciju istoga.

Film„Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza) premijerno će se prikazati u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u četvrtak, 31. oktobra sa početkom u 19:00 časova. Ulaz je slobodan.

Mn.M.

kud duga