DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ ,,LUKA SIMONOVIĆ”: Učenici sedmog razreda učestvuju u projektu ,,Cetinje–jedna priča“

Učenici sedmog razreda Osnovne škole ,,Luka Simonović” u Nikšiću, i ove godine učestvovaće u trodnevnom projektu ,,Cetinje – jedna priča”, koji organizuju Zavod za školstvo i JU Odmaralište ,,Lovćen – Bečići”, uz podršku Vlade Crne Gore.

-Kao i prethodnih godina, i ove godine će učenici sedmog razreda naše škole u periodu od 23. do 25. oktobra učestvovati u trodnevnom projektu ,,Cetinje – jedna priča“. Učenici i njihove razredne starješine Snežana Nikolić, Snežana Fatić, Olivera Đurović, Senka Baković i Sanja Nikolić su smješteni u odmaralištu na Ivanovim koritima, gdje su im ljubazni domaćini i organizatori omogućili prijatan boravak ispunjen raznovrsnim edukativnim i rekreativnim aktivnostima- kazali su iz škole ,,Luka Simonović”.

Kako dodaju, učenici će imati priliku da na zanimljiv i podsticajan način upoznaju istoriju i kulturu prijestonice, kao i biljni i životinjski svijet nacionalnog parka ,,Skadarsko jezero“.

-Znanja koja steknu kroz predavanja, edukativne filmove i obilazak kulturno-istoriskih spomenika provjeriće u kvizu, a osim učenja, sadržajni program ovog projekta omogućiće im i da se zabave kroz sportske aktivnosti i druženje sa učenicima iz drugih škola – zaključuju iz OŠ ,,Luka Simonović”.

 

Mn.M.