DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Izbor za miss i mistera djece i omladine s Daunovim sindromom 26. oktobra

 

 

Izbor za miss i mistera djece i omladine sa Daunovim sindromom biće održan 26. oktobra u hotelu Ramada u Podgorici, u organizaciji udruženja „Ljubav za ljubav“. Sara Prelević, osnivačica Udruženja kazala je da su se na ovaj projekat odlučili nakon uspješno realizovanog projekta „Professional make up artist“  koji je omogućio djevojkama sa Daunovim sindromom da pohađaju kurs profesionalnog šminkanja i to umijeće pokazu u Istanbulu i osvoje prvo mjesto.

Sara podsjeća da je udruženje  „Ljubav za ljubav“ osnovano 28. februara ove godine.

– Ovo je prvo udruženje za djecu i omladinu sa Daunovim sindromom u Crnoj Gori koje ima za cilj poboljšanje vidljivosti i uključenja djece i omladine sa Daunovim sindromom u svakodnevicu. Kao majka dvije djevojčice sa Daunovim sindromom osjetila sam potrebu da se borim uz to i za svu djecu sa istim ili sličnim problemom. Izbor koji organizujemo  namijenjen je poboljšanju vidljivosti djece i omladine sa Daunovim sindromom ne samo kod nas, već i u regionu-kazala je Sara.

Ona je dodala da žele da u ovaj projekat uključe i djecu iz doma u Bijeloj da budu gosti i učesnici humanitarne revije.

-Do sada imamo oko 30 prijavljenih učesnika. Prijave je moguće slati na našu oficijalnu instagram stranicu koja nosi naziv „Izbor za miss/mistera omladine 2019“ do 20.oktobra. Stručni žiri će izabrati pobjednika i dodijeliti nagrade, a događaj će biti obogaćen i muzičko-zabavnim programom. Program će voditi bivša miss i novinarka Nikolina Lončar. Specijalni gosti iz „Daunov sindrom centra“ iz Banjaluke izvešće premijerno kratku pozorišnu predstavu ,,Neku novi Brodvej“.

Za sve učesnike obezbijeđeni su pokloni, smještaj i hrana.

Frizuru će raditi tim  Kuće mode i ljepote ,,Zoran“, a šminku Ljubica Vukčević.

Mn.M.