DRUŠTVO PREPORUKA

DOM ZDRAVLJA PODGORICA: Tokom oktobra dodatni termini za pregled dojki

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, Dom zdravlja Podgorica u Centru za rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, obezbijedio je tokom oktobra, pored redovnih i dodatne termine za preventivne ultrazvučne i mamografske preglede dojki.

-Zainteresovane sugrađanke pregled mogu zakazati kod medicinske sestre na šalteru Centra za RTG i UZ dijagnostiku u zdravstvenom objektu Doma zdravlja Podgorica na Starom Aerodromu – saopštili su iz Doma zdravlja.

Rak dojke čini vodeći uzrok obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta, pa i u Crnoj Gori.

-Cilj obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja. Više od 90 odsto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu i ispravno liječi. Petogodišnje preživljavanje u tom slučaju iznosi oko 95 odsto – napominju oni.