DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Na Fakultetu dramskih umjetnosti deset budžetskih mjesta na specijalističkim studijama

Na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na studijskim programima Režija i Produkcija biće ukupno 10 mjesta na specijalističkim studijama, i to po pet mjesta na oba programa. Svih deset mjesta biće finansirana iz budžeta.

To je saopštila prodekanica za nastavu Fakulteta dramskih umjetnosti Jovana Bojović.

-Na studijskom programu Režija studenti će biti u prilici da izaberu Pozorišnu režiju, Filmsku režiju, TV režiju, i Dokumentarni film. Na Produkciji, izborne oblasti su: Savremena filmska, Radio, TV kao i Pozorišna produkcija. Pravo upisa na specijalističke studije, na Fakultetu dramskih umjetnosti, imaju studenti sa bečelor diplomom iz određenih oblasti umjetnosti – objasnila je prodekanica Bojović.

Na ovom stepenu studija našeg Fakulteta, dodaje ona, studenti će imati prilku da se teorijski i praktično detaljnije upoznaju sa umjetničko-estetskim, tehničko-tehnološkim, i organizaciono-produkcionim aspektima predprodukcije, produkcije i postprodukcije umjetničkog djela.

-Takođe, steći će usko stručne vještine osmišljavanja i koordiniranja umjetničkih i tehničko-tehnoloških aspekata rada na filmu, televiziji i pozorištu – kazala je Bojović.

Ona očekuje da će, kao i prethodnih godina, najbolji studenti, nakon završenih osnovnih studija, nastaviti obrazovanje na specijalistikim studijama.