DRUŠTVO PREPORUKA

MP: Rekonstruisano područno odjeljenje škole ,,Boško Buha”, u protekle tri godine u ovu školu uloženo 150.000 eura

Područno odjeljenje škole ,,Boško Buha” Komini, u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27.000 eura. Zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja na pelet, vodovodne instalacije, fasada, postavljanje oluka, te krečenje unutrašnjosti škole. Trenutno je u matičnoj školi u toku ugradnja grijanja na pelet, vrijednosti oko 55.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Investicije u proteklom trogodišnjem periodu u pomenutu školu, uključujući i područne ustanove, ukupno iznose više od 150.000 eura i obuhvataju kako ulaganja Ministarstva prosvjete i same škole, tako i donatora i partnera poput opštine, civilnog sektora, predstavnika privrede, ambasada, političkih subjekata i drugih.

OŠ ,,Boško Buha” je jedna od tri gradske osnovne škole u Pljevljima. U školskoj 2019/2020 godini upisano je 450 učenika koji su raspoređeni u 29 odjeljenja. Obrazovno-vaspitni proces se realizuje u zgradi matične škole, te područnom odjeljenju ,,Ilino brdo” i ,,Komini”.

Filip Grujić, šef Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete, saopštio je:
– Ministarstvo prosvjete ulaže maksimalne napore da raspoloživim sredstvima omogući kvalitetan rad djece u obrazovnim ustanovama. Posebno nam je drago što se na tom putu sve više uključuje čitava zajednica, od civilnog sektora i opština do privrede, pa i političkih subjekata, koji prepoznaju značaj investiranja u obrazovanje i žele da daju svoj doprinos.

Albin Kondo, direktor ove škole, ističe:
– U poslednjih nekoliko godina mnogo je urađeno na rekonstrukciji objekata, kako matične škole, tako i područnih odjeljenja ,,Komini” i ,,Ilino Brdo”, kako bi djeca i nastavnici imali priliku da obrazovno-vaspitni rad realizuju u dobrim uslovima. Mnogo je urađeno i po pitanju prevoza učenika iz područija udaljenih više kilometara od škole. Za naredni period planiramo rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje i školskog igrališta. Moram posebno istaći kompletan kolektiv naše škole i sve timove koji rade na poboljšavanju kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa. U našoj školi je vlada rad, red i disciplina i ona je uvijek bila mjesto otvorenog srca, a takva će ostati i u narednom periodu.