ART PREPORUKA

VIDEO: Poslušajte novu pjesmu ,,Simply Reda”, album u prodaji 8. novembra

Omot novog albuma

Mančesterska grupa ,,Simply Red”, osnovana 1983. godine, sa svakim albumom pomjerala je svoje granice, pa je to slučaj i sa ,,Blue eyed soul”. Zajedničko svakom izdanju ovog benda jeste duša koja se pominje u naslovu. ,,Soul” iz imena albuma odnosi se u ovom slučaju i na soul muziku, jer je izdanje inspirisano muzikom Ajzaka Hejza, Kertisa Mejfilda, Džejmsa Brauna, Bobija Blu Blenda i ,,Tower of power”.
,,Blue eyed soul” najavljuju kao najsiroviji, najfanki, ,,najprljaviji”, najduvačkiji i najčistiju soul mješavinu u karijeri. Ovo je njihov 12. studijski album, a sniman je u ,,British Grove studiju” Marka Noflera u Londonu.
Moćna instrumentalna postavka i glas Mika Haknala mogu se čuti već u prvom hitu ,,Thinking of you”, objavljenom danas.
– Želio sam da pomjerim granice svog glasa, da pružim sebi izazov sa poigravanjem glasom, dam sebi nešto na što ću zaista pjevati. U ovom stadijumu karijere, mogao sam uraditi jedan od onih mračnih odražavajućih albuma, u kojima se osvrćem na život i sve te stvari koje ljudi rade kad dođu u određene godine. Onda sam pomislio: ,,Ma, nosite se!” Želio sam da uradim nešto borbeno, da se dobro zabavim – kazao je Haknal.

Album sadrži deset pjesama, ,,Thinking of you”, ,,Sweet child”, ,,Complete love”, ,,Take a good look”, ,,Ring that bell”, ,,BadBootz”, ,,Dont't do down”, ,,Riding on a train”, ,,Chula” i ,,Tonight”. Biće objavljen 8. novembra. Sve numere napisao je Mik Haknal, dok je producent Endi Rajt.
B.R.

kud duga