ART PREPORUKA

JUBILEJ ALBUMA ,,SLIP OF THE TONGUE”: ,,Whitesnake” 4. oktobra objavljuje raritet na šest CD-a i jednom DVD-u

,,Slip of the tongue: 30th anniversary edition” grupe ,,Whitesnake” biće objavljeno 4. oktobra. Biće to pravi kolekcionarski dragulj. Dolazi u pakovanju od šest CD-a plus jednim DVD izdanjem i koštaće 74,98 dolara. Sadrži remasterizovanu verziju pjesama, neobjavljene studijske snimke, DVD snimak koncerta iz 1990, sa festivala ,,Monsters of Rock” u Doningtonu, neobjavljeni intervju Fila Istmana sa Dejvidom Koverdejlom kada je te 1989. godine govorio o svakoj numeri ponaosob, zatim nove intervjue sa Koverdejlom i Adrianom Vandenbergom, spotove, te knjižicu od 60 strana ispunjenu rijetkom memorabilijom tog vremena.
Takozvana ,,super deluxe edicija” koštaće 84,98 dolara, a uz CD/DVD izdanja sadržaće litografiju sa potpisom Dejvida Koverdejla.
Dostupna će biti i izdanja sa duplim CD-om na kojem će biti remasterizovane verzije pjesama i rijetke, neobjavljene pjesme. Cijena tog izdanja je 24,98 dolara, dok će dupli LP koštati 31,98 dolara. Opcija sa remasterizovanim pjesmama na jednom CD-u koštaće 9,98 dolara.
Podsjetimo, album ,,Slip of the tongue” treće je platinasto izdanje do tog trenutka u karijeri benda. Objavljeno je u novembru 1989. godine, bio je u ,,top deset” izdanja u Velikoj Britaniji i Americi, a među ,,top 40”, što se pjesama tiče, našle su se ,,Fool for your loving” i ,,Deeper the love”. Tada su u bendu bili Dejvid Koverdejl, basista Rudi Sarco, bubnjar Tomi Oldridž koji danas proslavlja 69. rođendan, te gitaristi Adrian Vandenberg i Stiv Vai. Interesantno, Vandenberg i Koverdejl su napisali sve pjesme, ali Vandenberg ih nije mogao snimiti zbog povrede ruke, te je za potrebe albuma i turneje kao zamjena ,,uskočio” Stiv Vai.
Album sadrži pjesme koje publika svih generacija i dan-danas pjeva, a to su ,,Slip of the tongue”, ,,Now you’re gone”, ,,The Deeper the love”, ,,Judgement day”, ,,Sailing ships”, ,,Fool for your loving”, uz ,,Kittens got clows” ,,Cheap an’ nasty”, ,,Wings of the storm”, ,,Slow poke music”, te ,,Sweet lady luck”.
B.R.

kud duga