ART PREPORUKA

VIDEO: Najstresniji film za roditelje “Piho” rađen po istinitom događaju

Mnogi mediji su Netflixov film “Pihu” proglasili “noćnom morom svakog roditelja”, a gledaoci su se složili da je to najstresniji film koji su ikada gledali. Vjerovatno bi im bio još strašniji da su znali da je inspirisan istinitom pričom.

U filmu pratimo malu Pihu, dvogodišnju djevojčicu kojoj je tata na putu, a mama iznenada umre, pa ona ostane zarobljena u stanu s majčinim tijelom. Ono što je nama normalna kućna okolina, za Pihu odjednom postaje mjesto prepuno smrtonosnih zamki.

Već u samom trejleru vidimo kako se djevojčica dovodi u opasne situacije, na primjer kad se zatvori u frižider ili zapali hranu pokušavajući da je zagrije u mikrotalasnoj.

Indijski reditelj Vinod Kapri otkrio je da ga je inspirisala istinita priča o djetetu koje je 2014. godine u Nju Delhiju ostalo zarobljeno u stanu s mrtvim roditeljima, a film su neki proglasili “najuznemirujućim bolivudskim filmom”.

-Mogao sam priču da ispričam iz perspektive roditelja, ali odlučio sam da je ispričam onako kako je Pihu doživljava. Nije bilo lako jer ne možete navesti dijete da glumi. Postavio sam kamere po cijelom stanu i pustio je da se ponaša kako joj je prirodno. S njom sam proveo dva mjeseca, postao sam dio porodice – ispričao je on u ranijem intervjuu.

-Nikad nisam mislila da će me dvogodišnje dijete dovesti na ivicu nerava. Ako imate djecu, morate gledati ovaj film. Pitam se kako ju je reditelj naveo da glumi. Mnogo je slatka – jedan jje od tvitova.

-Možemo li da razgovamo o Netflixovom Pihu? To je najstresnijih sat i po koje sam imao u životu – piše još jedan tviteraš.

 

Izvor: noizz.rs