Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Ukupni prihodi od boravišne takse iznose više od pet miliona eura

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u kontinuitetu prati tok turističke sezone ocjenjujući njene rezultate, prije svega, na osnovu ostvarenih prihoda. Za ovu priliku sa zadovoljstvom mogu istaći da su ukupni prihodi od boravišne takse koji pripadaju budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, naplaćeni od početka godine zaključno sa 7. avgustom rekordni i iznose više od pet miliona, što je za oko 839 000 eura više u odnosu na prethodnu godinu, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Nina Vukčević.
Ona navodi da na osnovu podataka o turističkom prometu u opštinama, koje lokalne turističke organizacije dostavljaju svakog petka, na današnji dan u Crnoj Gori je evidentirano 219.234 turista, što je više od 22.000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine.
– Podsjetiću da je prethodnog petka u Crnoj Gori boravilo više od 204.000 turista, što je rast od 15.000 turista u odnosu na isti petak prethodne godine. Dakle, na osnovu istaknutih pokazatelja možemo ocijeniti da se ova sezona uspješno odvija i sa puno optimizma očekujemo dalji razvoj turističke sezone – istakla je Vukčević.
Izvor: Inforbiro Montenegro