DRUŠTVO PREPORUKA

BUDVA: Prodavali kopije, pa kažnjeni 4.000 eura

Tržišni inspektori su prilikom kontrole četiri preduzeća u Budvi kod dva utvrdili nepravilnosti u vezi sa povredom žiga robnih marki Nike i Hugo Boss i te firme kaznili sa tri hiljade eura, a odgovorne u njima sa hiljadu eura.
Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) saopšteno je da su kontrolisana preduzeća koja se bave prometom tekstila i obuće, kao i druge robe čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine.
– Kod dva preduzeća su utvrđene nepravilnosti zbog čega im je oduzeta roba vrijedna 9,71 hiljadu eura. Za napravljeni prekršaj preduzećima su izdati prekršajni nalozi od tri hiljade eura, a odgovornim osobama od hiljadu eura – navodi se u saopštenju.
Iz UIP-a su kazali da su o svemu obaviješteni zastupnici nosioca prava žiga robnih marki Nike i Hugo Boss, kako bi mogli da pokrenu postupak kod nadležnog suda.
Oni su dodali da su kontrole obavljene u okviru kampanje pod nazivom Dani zajedničke akcije, u cilju nadzora nad primjenom zakonskih propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine.
Tržišna inspekcija te aktivnosti sprovodi u saradnji sa inspektorima Uprave policije.