MODA PREPORUKA

VICTORIA'S SECRET: Manekenke se udružile i pobunile protiv brenda

Foto: Profimedia

Victoria's Secret na meti je više od stotinu manekenki. U pismu koje je potpisala “Alijansa manekenki”, koju čine više od stotinu ljepotica sa modnih pista, ovaj brend je osuđen zbog saradnje sa osvjedočenim zlostavljačima. Otvoreno pismo poziva Victoria's Secret da zaštiti djevojke, odnosno djevojčice koje tek ulaze u svijet mode. Među potpisnicama su bivši “Anđeo” Ducen Krus, Karen Elson, Kristi Tarlington, Iskra Lorens, Katriona Balf, Mila Jovović, Robin Louli…,.

-Pišemo vam zabrinute zbog bezbjednosti i dobrobiti djevojaka i mladih žena koje žele da nose vaše modele. Svake nedjelje slušamo o slučajevima napada, silovanja i trafikinga mladih manekenki. Jasno je da vaša kompanija mora odigrati ključnu ulogu u rješenju ovog problema – navode manekenke.

Kompanija Victoria's Secret sarađuje sa Džefrijem Epstinom, finansijskim savjetnikom optuženim za trafiking, kao i najmanje trojicom fotografa koji su optuženi za zlostavljanje ili silovanje.

-Duboko je uznemirujuće što su ovi ljudi iskoristili svoje veze sa vašom kompanijom kako bi namamili žrtve. Od ovih priča se prevrće stomak, a mnoge od nas susrele su se, tokom karijere, sa raznim neprijatnim iskustvima kakva naša industrija prečesto toleriše – navode manekenke.

Kompanija Victoria's Secret kratko je saopštila da je “spremna za dijalog” sa manekenkama.

 

Izvor: Mondo.rs