DRUŠTVO PREPORUKA

UNIVERZITET CRNE GORE: Krajem avgusta treći upisni rok

Univerzitet Crne Gore raspisaće, krajem avgusta, konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/20. godinu, u trećem upisnom roku.

Preostalih mjesta za studente na budžetu Crne Gore ima na sljedećim fakultetima: Biotehnički fakultet – 42 mjesta, Elektrotehnički fakultet – 19, Fakultet dramskih umjetnosti – 24, Fakultet likovnih umjetnosti – 12, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje -16, Fakultet za turizam i hotelijerstvo – 13, Filološki fakultet – 160, Filozofski fakultet – 64, Građevinski fakultet – jedno mjesto, Mašinski fakultet – 42, Metalurško-tehnološki fakultet – 24, Muzička akademija – 15, Pomorski fakultet -31 i Prirodno-matematički fakultet – 64 .

-Pravo prijave na konkurs za upis na studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalonog okvira kvalifikacija. Upis studenata na Univerzitet Crne Gore bliže je uređen Pravilnikom o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, koji je objavljen na web stranici: www.ucg.ac.me – saopšteno je iz UCG.