MODA PREPORUKA

FENDI KOLEKCIJA ZA ZIMU 2019: Revija italijanskog brenda ispred zidina Koloseuma(FOTO)

Italijanski brend održao je modnu reviju odmah ispred zidina Koloseuma.

Čim je Nedjelja mode u Parizu završena, slavne osobe i modni blogeri spakovali su torbe i otišli ​​u Rim – kako bi prisustvovali reviji Fendi Couture. Ovo je prva kolekcija nakon smrti Karla Lagerfelda. Dizajnerka Silvia Venturini-Fendi posvetila je ovu kolekciju legendarnom Karlu.

Izbor lokacije za reviju nije bio slučajan: ovoga puta Silvija je inspirisana kulturom antičkog Rima. Glavni utisak kolekcije bio je mermer – Venturini-Fendi istražuje metamorfno veličanstvo ovog kamena.

Mermer krasi luksuzne duge haljine od organze, prozirne bluze i pantalone, pa čak i krznene kapute i ogrtače. Neki od stajlinga iz kolekcije nosili su mermerne crteže dvorca Tiberija, dok su drugi ličili na drevne freske i mozaike.

Održavanje revije u blizini zidova Koloseuma bio je dugogodišnji san Karla Lagerfelda, koji je Silvia uspjela da ostvari tek nakon njegove smrti.

U novoj kolekciji dizajnerka je nastojala da demonstrira svu veličanstvenost majstora modne kuće Fendi: savršen kroj i dizajn, rad sa raznim materijalima, grafike i teksture.

 

Izvor: grazia.rs