Porto Novi
ART PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: Promocija knjige ,,Milena Dravić ili ključ snova” u ponedjeljak

U ponedeljak 08. jula sa početkom u 21:30h u ljetnjoj bašti Porto Montenegra biće održana promocija knjige ,,Milena Dravić ili ključ snova”, Anite Panić. Medijator večeri će biti Vanja Gavrovski.

Najznačajnija glumica jugoslovenskog i srpskog filma (najčešće je to nerazdvojivo), Milena Dravić je pokazala impresivan raspon od komičkih do dramskih likova uvijek izvanredne upečatljivosti.

U evropskim okvirima teško je naći glumicu koja je svoju harizmu dokazivala i u najtežim produkcijskim uslovima. Ako bismo samo izdvojili njen vrhunski doprinos u ,,Čovjek nije tica”, ,,W.R. Misterije organizma” (Makavejev) i ,,Jutro” (Đorđević), to bi već bilo dovoljno za ono što se u istoriji roka zove – Hol vječnosti.

Na 364 strane složene u sedam poglavlja, autorka Anita Panić, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, od kojih su neke prvi put objavljene, predstavlja život i jedinstvenu karijeru Milene Dravić. Monografija je poput ključa, kojim čitalac ulazi u suštinu stvaralaštva jedne od najvećih glumica na ovim prostorima.