MODA PREPORUKA

MODNI FESTIVAL ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: Michael Cinco, besprekorna elegancija na završnoj večeri

Foto: Getty images

Michael Cinco predstaviće kolekciju završne večeri Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro 2019”, 20. jula u prostoru ,,Synchro”.
Cinco je porijeklom sa Filipina, sa stalnim boravkom u Emiratima. Izabran je od strane Azijske federacije visoke mode da bude jedan od elitnih članova najboljih dizajnera u Aziji na čelu sa Kenzom Tanakom i predsjednikom Federacije dr. Frenkom Cintamanijem. Godine 2014. primio je predsjedničku nagradu za izvanredne Filipince van zemlje od predsjednika Benigna Akuinoa Jr. za njegovo pokazivanje talenta i industrije koje Filipini moraju ponuditi svijetu, kao neko ko je sarađivao sa mnogim svjetski poznatim ličnostima (Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga, Mariah Carey, Aishwarya Rai, Nick Jonas, James McAvoy, Jason Derulo, Ana Ivanović, Steve Aoki, Carrie Underwood, Sofia Vergara, Mila Kunis, Kylie Minogue, Britney Spears, Christina Aguilera, Ellie Goulding, Allison Janney, Paloma Faith, Nicole Scherzinger, Fergie Ferguson, Dita Von Teese, Brandy, Ashanti, Chris Brown, Tyra Banks, Naomi Campbell…)

This slideshow requires JavaScript.

U novembru 2011. osvojio je nagradu za najuspješnijeg mladog dizajnera u Njujorku. Cinco je osvojio nagradu za najboljeg dizajnera na Grazijinim nagradama stila 2016. godine. Osvojio je nagradu People's Choice Award u okviru Dubai Fashion Awardsa 2010. godine. 
Godine 2016. je prvi put prikazao svoju kolekciju na Nedjelji visoke mode u Parizu, kada je oduševio publiku, kao i na nedjeljama mode u Majamiju, Los Anđelesu, Singapuru, Pertu, Filipinima i Njujorku.
Prvi parfem lansirao je 2012. godine, a 2015. godine pokrenuo svoju prvu kolekciju donjeg rublja u ograničenoj seriji za međunarodni brend BENCH. Studirao je na Central Sent Martin koledžu u Londonu, nakon čega se 2003. vraća u Dubai i osniva svoj brend ,,Michael Cinco”.

This slideshow requires JavaScript.